איך ניתן לציין את יום האישה מבלי ליפול לקלישאות וסטריאוטיפים?
איך נתאים את יום האישה לימים הקשים האלו ונאפשר לצוות ל'אוורר רגשות"?
איך נהפוך את האירועים למשמעותיים עבור כל העובדים והעובדות בארגון?
יום האישה הבינלאומי מגיע ואתו החיפוש אחר פעילויות בעלות משמעות לעובדות ועובדים בארגון.
'סדנאות הבית' – בית הספר לכתיבה מיסודם של אשכול נבו ואורית גידלי, מציע שלוש סדנאות שונות שמציינות שוויון מגדרי, סטוריטלינג וגבורה נשית
ככלי להשפעה ושינוי.
מסע גיבורה – מפגש כתיבה סביב גיבורות שהשפיעו על חיינו
אנחנו בימים של סיפורי גבורה. לא רק של לוחמים בחזית אלא גם של נשים רבות – לוחמות, מילואמניקיות, נשות מילואים, אימהות ועוד. בסדנה הזו נבקש לחגוג את הגבורה הנשית, זו שלא תמיד מקבלת מספיק במה אך משפיעה על כל אחת ואחד מאתנו.
לכולנו יש מקורות השראה נשיים שהפכו אותנו למי שאנחנו. בסדנת כתיבה בה נקבל יסודות בכתיבת סיפור (על בסיס מסע גיבור.ה) נכתוב סיפור אחד על אישה אחת שאם יכולנו היינו נותנים לה להדליק את המשואה או לפחות שולחים לה סיפור קצר כהוקרה.
סדנה בת שעתיים.
מקדמות שוויון– הסיפור של הארגון אל שוויון מגדרי
ליווי של 10 א.נשים בארגון שנבחרו על סמך ההירתמות שלהם לקידום שוויון מגדרי.
בסדנה בת שלושה מפגשים בהשתתפות מקדמי השוויון המגדרי נדבר על נראטיבים של שוויון ואיך נותנים במה לשוויון מגדרי באמצעות תיעוד וסיפור.
התוצר של הסדנה יכול להיות אירוע 'סיפורים אמיתיים', הרצאות בסגנון TED לעובדי החברה מפי מקדמי השוויון או פוסטר ובו טקסט ותמונה לכל משתתף שיפורסם בארגון כחלק מציון יום האישה הבינלאומי.
סדנה בת שלושה מפגשים של שעה וחצי.
היה היתה – סטוריטלינג ככלי להשפעה
מחקרים רבים הצביעו על כוחו של הסטוריטלינג בעיצוב התפתחות אישי והשפעה על אחרים. בסדנה מיוחדת לכבוד יום האישה הבינלאומי נבקש לתת כלים לשימוש בכוחו של הסיפור האישי כדי לחזק את הקשר בין האישי למקצועי ולהעצים את הקול של כל אחת בצוות, קהילה וארגון שבו היא פועלת.
סדנה בת ארבע שעות הכוללת התנסות בכתב ובעל פה.
כל הסדנאות יועברו על ידי מנחי.ות סדנאות הבית בלייוי מקצועי של אורית גידלי ואשכול נבו.