שאלות ותשובות

You are here:
Home שאלות ותשובות

אפשר בכלל ללמד כתיבה?

לא יאמן כמה פעמים שאלו אותנו את השאלה הזו מאז שהתחלנו ללמד. נכון. יש בכתיבה אספקט אינטואיטיבי, אישי לחלוטין, שיש בו גם מן המסתורין, ואנחנו כמנחים חייבים לזכור ולכבד את האספקט הזה. אבל יש גם כלים שאפשר לתת, ומשוב שאפשר באמצעותו להראות לכותב איפה הנקודות העיוורות שלו. תרגילים שיכולים לזמן השראה, וקבוצה שיכולה להוות נקודת התייחסות בתוך חוויה שהיא לפעמים בודדה מדי.

שנינו גדלנו בסדנאות כתיבה, וטיפחנו את הספרים הראשונים שלנו בסדנאות כתיבה. מתוך כך, ומתוך ניסיון מצטבר של תשע עשרה שנה בהנחיה, אנחנו מאמינים שסדנה טובה יכולה להיות חממה שבה אנשים פורחים ומגלים את הקול הכותב שלהם.

אני מפחד שסדנה תכתיב לי סגנון מסוים ותפגע בחופש שלי לחפש את הקול הייחודי שלי. דבר כזה יכול לקרות?

זה בדיוק האתגר שלנו כמנחים: להצליח לתת למשתתפים כלים רבים ככל האפשר, מבלי שהמפגש עם הכלים האלה (והמפגש איתנו) יפגע בקול הייחודי של כל כותב וכותב. כשאנחנו מסתכלים על רשימת הספרים שפרסמו הבוגרים שלנו מאז שהתחלנו ללמד, אנחנו יכולים לומר בגאווה (ואולי זו הגאווה הגדולה מכל) – שהם שונים מאוד אחד מהשני. ושהיריעה שהם פורשים רחבה מאוד, גם מבחינה נושאית וגם מבחינה סגנונית. זו מבחינתנו עדות לכך שאנחנו מצליחים לעזור לתלמידים שלנו לשכלל את הכתיבה שלהם, ויחד עם זאת משאירים להם מספיק מרחב כדי לשמור על העצמאות היצירתית שלהם.

כבר שנים לא כתבתי. האם בכל זאת כדאי לי לבוא לסדנה?

שני התנאים היחידים להרשמה לסדנה הם: 1. תשוקה לכתיבה 2. טקסט בן חמישה עמודים שעומד בקריטריונים מבחינת איכותו.

אין צורך בניסיון מוקדם. הגיל, המין, והמקצוע הנוכחי שלכם לא משנים דבר.

מה שכן – אם לא כתבתם בשנים האחרונות, התייחסו לכתיבת הטקסט שאתם שולחים אלינו על מנת להתקבל כאל ניסוי: האם אתם מצליחים לפנות זמן פנימי כדי לכתוב אותו? האם אתם נהנים? האם הייתם רוצים להמשיך לעבוד עליו?

האם אפשר לבוא לשיעור ניסיון?

בעיקרון, לא. המרחב של הסדנה הוא מרחב אינטימי וחלק מתחושת החממה שקבוצת כתיבה נועדה לספק, תלויה בכך שאותם אנשים נפגשים החל מהשיעור הראשון של הסדנה ועד לאחרון. אם יש בסדנת כתיבה משהו שמעורר בכם חשש, כדאי לברר את זה איתנו מראש בשיחה טלפונית. במידת הצורך, נוכל גם להפנות אתכם לבוגרים של הסדנה כדי שתוכלו לשמוע מהם על החוויה שלהם.

אני עובד על כתב יד מזה זמן. איך אוכל לקדם אותו בסדנה?

בכל סדנה יש תמיד מספר אנשים שמגיעים עם כתב יד בעבודה, ואנחנו מנסים לסייע להם – בשני מישורים. במישור הקבוצתי, התכנים של המפגשים, כמו גם תרגילי הבית, נטמעים בכתב היד ומסייעים לכותב לשכלל אותו. גם התגובות של המשתתפים האחרים בסדנה, והרעיונות שהם מעלים, מסייעים לכותב לפתוח אפשרויות חדשות בתוך הטקסט שלו. ובכל זאת, כשמדובר בכתבי יד, יש בהחלט משקל רב לליווי האישי. ולכן אנחנו מלווים את הכותב ואת כתב היד באופן צמוד בעזרת משובים תכופים ומפגשים אישיים הכלולים במחיר של הסדנה. חשוב לציין שהליווי נמשך גם אחרי שהסדנה מסתיימת, עד להשלמתו של כתב היד ושליחתו להוצאות הספרים.

האם הטקסט שאנחנו מתבקשים לשלוח צריך להיות בסגנון מסוים?

לא. כל סגנון מתקבל בברכה ובלבד שמדובר בטקסט ששואף להיות סיפור או שיר.

האם אפשר לשלוח במקום טקסט לינק לבלוג שלי/קטעים מתוך פוסטים שהעליתי?

עדיף שלא. בלוגים ונוטים להיות ממוקדים בכותב ובחייו האישיים-אמיתיים ולרוב כשנשלח אלינו טקסט כזה אנחנו מבקשים לראות טקסט נוסף שבו יש משקל לדמות נוספת מלבד ה"אני" הדובר.

האם אפשר לחלק את התשלום על הסדנה לתשלומים?

כן, רצוי עד ארבעה.

האם אפשר לשלם בכרטיס אשראי?

כן

האם יש הנחות מיוחדות?

50% למי שמארח את הסדנה בסדנאות שאינן בתל אביב.

25% למי שמגיע ממקום יישוב הנמצא במרחק נסיעה של יותר משעתיים מתל אביב (לסדנת הדגל- בהנחיית אשכול נבו ואורית גידלי בלבד)..

10% למשתתפים בסדנה שלישית (למעט סדנאות למתקדמים).

5% למשתתפים בסדנה שנייה (למעט סדנאות למתקדמים).

מלבד זאת – אין הנחות.

מתי מתבצע התשלום? והאם קיימת מדיניות ביטולים?

התשלום במעמד ההרשמה – ללא הסדרת תשלום אין שמירת מקום.
*ביטול השתתפות עד שבוע לפני השיעור הראשון- ניתן זיכוי בגובה 100% מעלות הסדנה.
*ביטול השתתפות פחות משבוע לפני המפגש הראשון –  ניתן זיכוי בגובה 90% מעלות הסדנה.
*ביטול אחרי השיעור הראשון, לא יאוחר מ48 שעות. ניתן זיכוי בגובה 90% מעלות הסדנה.
*ביטול השתתפות עד 48 שעות אחרי השיעור השני- ניתן זיכוי בגובה 50% מעלות הסדנה.

ביטול השתתפות מאוחר יותר  – לא ניתן לקבל זיכוי.

לשאלות נוספות נשמח לענות במייל sadnaothabit@gmail.com

או בפייסבוק של סדנאות הבית.